Go to content Go to menu
 


1.1.                          De spontane offerte (pg. 154 – 159)

 

1.1.1.                      Vorm en inhoud (pg. 154 – 156)

 

De spontane offerte is een persuasieve brief, d.w.z. een brief die een klant ervan moet overtuigen dat hij jouw product maar beter koopt.

Nog meer dan bij een gewone offerte moet je de zaak vanuit een standpunt van de lezer bekijken.
Omdat de brief een vorm van reclame is, moet hij, net als reclame, opvallen. De openingsalinea is heel belangrijk, zeker als je de brief naar een potentiƫle klant stuurt.

Voorbeeld:

Hallo

 

Nog 4 maanden en dan is het al terug grote vakantie. In die 4 maanden kan u nog steeds het schoolkrantje bestellen dat nog 2 keer zal komen. Deze 2 keren is eind maart en eind mei.

De prijs van het schoolkrantje zal bij bestelling van 2 keer (maart en mei) hoogstens 1,00 euro zijn. Deze prijs kan nog verminderd worden als u snel bestelt, want de eerste 20 dubbele bestellingen moeten maar voor 1 schoolkrantje betalen. Dit is dan dus 0,50 euro. Wanneer je maar voor 1 schoolkrantje wilt bestellen, hebben wij ook een leuke aanbieding. Bij de enkele bestellingen krijgen de 10 eerste het schoolkrantje aan het bedrag van 0,10 euro

 

Bij het schoolkrantje zit ook altijd wel iets leuks bij. Dit kan gaan van een sticker tot een inkomkaart voor een fuif. Men vindt er leuke weetjes en tips in. Wie weet kom je zo nog wel iets te weten over je klastitularis wat je graag had willen weten. Het is ook zo dat er wedstrijdvragen in voorkomen waar u dan ook iets mee kan winnen.

 

Bijgevoegd staat er een voorbeeld van hoe ons schoolkrantje eruit zal zien. Maar denk eraan, op tijd bestellen of de promotie vliegt aan u neus voorbij.

 

Leerlingen, MIS DEZE KANS ZEKER NIET!!!! Het is iets eenmaligs deze aanbieding.

 

Vriendelijke groeten

 

 

Evy Mertens

Redacteur

 

 

Bijlage: voorbeeld van het schoolkrantje